No vil æ færra til Mexico


Hjem > 2007/2008: Sydamerika > 9. Des. 2007

09.12.2007
Endelig helg og ferie! Etter en uke med spansk ca 24 timer i døgnet (jeg tenker og drømmer om spansk både dag og natt) er vi helt utmattet. Hadde ikke orket en leksjon til akkurat nå. Utrolig hvor mye våre lærere har klart å banke inn i våre stakkars hoder i løpet av så kort tid (3 timer x 7). Nå er det tid for å repetere og fordøye alt vi har lært og alt vi har blitt fortalt.
Ellers har uka vært temmelig fredelig. Svein har vært forkjølet med feber. Når han ikke har vært på skolen har han for det meste ligget under dyna med frostanfall, hetetokter og dårlig matlyst. Det har blitt mye take-away-pizza på rommet. Heldigvis begynner han å komme seg, og i går var vi på tre timers fottur langs bukta her, og i dag har vi gått 12 km tur/retur mot de nærmeste fjellene. Været i dag har vekslet mellom heftige snøbyger og en forsiktig sol fra blå himmel før det er tilbake til snø igjen. En kan bli helt forvirret. Tross alt bedre enn de foregående dagene med tåke, regn og sludd i skjønn forening, samt vind av kuling styrke rett inn fra Antarktis. Det river i både kropp og sjel. Jeg er såå glad for at jeg har med meg votter og lue! Fjellene rundt byen ligger nå dekket av nysnø til langt nedenfor skoggrensa. Det eneste som gir oss en følelse av vår er blomstene som kjærlig dyrkes fram i hagene her nede i byen. Det er et hardt klima. Bare løvetanna klarer seg uten stell. Lupiner er de mest utbredte hageblomstene. De blir flotte med godt stell, og er i ferd med å springe ut nå. Ellers går det i ringblomster, store og små valmuer, litt tullipaner, roser som ennå ikke er sprunget ut, litt syriner og noen lokale varianter.
Hvis været tillater tar vi en tur ut i nasjonalparken imorgen. Flotte turområder, men med dette været blir stiene så våte og glatte at det nesten er umulig å gå på dem. Ushuaia i desember er som Hammerfest i mai. Sjarmerende på sitt vis, men ikke noe blivende sted for den som elsker sol og varme. Nå går vi til reisebyrået og kjøper bussbilletter nordover på tirsdag!

AB