No vil æ færra til Mexico


Hjem > 2007/2008: Sydamerika > 3. Des. 2007

03.12.2007
Mandag ettermiddag.
Vi er akkurat ferdig med vår tredje dag med intensiv spanskundervisning. Det er ganske krevende, men det gir resultater. Veldig flinke lærere som tar jobben sin alvorlig. Lærerne har universitetsutdannlse, behersker engelsk perfekt, men vi skal snakke så mye spansk vi bare kan. Unntakelsvis kan vi stille spørsmål på engelsk. A-B kjører gjennom et grunnleggende kurs som nok er litt hardere enn mitt litt mere viderekommende siden jeg kan litt spansk fra før.  Men det er hardt nok, mye av timene går til samtaler og jeg føler det som å ha vært på et tre timers jobbintervju.

Kursene går fra 2 til 5 på ettermiddagen. Formiddagene brukes til repitisjon og hjemmearbeid. Om kvelden tar vi fri, slapper av på hotellet eller tar en tur til byen før det blir middag ved 8-9 tiden. Argentina er kjent for sine gode biffer og gode viner og for hundre pesos (175 kroner) får vi to gode biffer og en flaske meget god vin.

Vi bor på er et hyggelig, lite hostal like ved skolen (hostal_loscalafates@yahoo.com.ar). Vertinnen (Ada) tar seg godt av oss og hjelper til med hjemmelsksene hvis vi står fast. Vi trives meget godt her og bruker stuen som lesesal mens Adas lille hund, Pivo, hele tiden forsøker å få kontakt.
Været: Patagonisk. Dvs. det skifter fort mellom sol og regn og vind og hagl og sol igjen. I dag har vi hatt alle årstidene i løpet av få timer. Men vi har også hatt hele dager med sol og varme, særlig de første dagene hvor temperaturen steg til over tyve grader.

Det har ikke blitt så mye tid til sightseeing og museumsbesøk siden spansken tar så mye tid. Planen pr. i dag er å gjøre oss ferdig med dette kurset på fredag og så bruke et par tre dager til turer ut til nasjonalparken på utsiden av byen og til pingvinkoloniene på øyene utenfor. Vi synes denne måten å lære spansk på er så interessant og så givende at vi nok kommer til å fortsette når vi kommer til Mendoza.

Tidlig neste uke reiser vi til videre til Puerto Madryn ved Valdez Peninsula for å se på dyr og fugleliv. Valdez er kjent for store kolonier med pingviner, spekkhugger og hvert år mellom september og desember samles store flokker med hval i havet utenfor. Håper det ikke er for sent når vi kommer opp dit.

Etter at vi kom til Ushuaia har vi mistet kontakten med reisebyrået i Punta Arenas som skulle skaffe oss billetter til Påskeøya. De var hjelpsomme mens vi var der men til tross for mange purringer via e-post har vi ikke hørt noe mer fra dem. På netter har vi nå funnet gode billetter og vi reiser ut til Påskeøya den 11. januar for 10 dager. Billettene er kjøpt og betalt og hotellet er reservert. Det blir samme hotellet som jeg benyttet for to år siden, Hotel Manutara. Hva det blir med Juan Fernandez Island vet vi ikke ennå. Det går ikke regelmessige fly ut dit og jeg har ikke klart å komme i kontakt med selskapet som fly dit. Heller ikke reisebyråene her kjenner noe til øya eller transportmulighetene dit. Så vi får se hva det blir til.
Tre måneder går fort når man skal besøke et så stort område som Patagonia og i tillegg skal kunne ta det litt med ro av og til. Det går mye til til å forflytte seg fra by til by, men det er en del av reisen. Bussturen direkte til Puerto Madryn fra Ushuaia tar for eksempel godt over et døgn. Så lenge kan vi ikke sitte på bussen uten pause, så vi må ta dette i flere etapper og da tar reisen dit tre døgn med overnattinger underveis.
Hasta pronto.

S.