No vil æ færra til Mexico


Hjem > 2007/2008: Sydamerika > 28.11.07

28.11.2007

Etter tre timers busstur ankom vi Punta Arenas midt på dagen. Svein hadde forberedt meg, men mer sjelløs by er det vanskelig å finne! Flat by i flate omgivelser. Umulig å finne fram, og uten severdigheter av noe slag. Vår største opplevelse var møtet med reisebyrået Comapa hvor vi fikk svært god service og har reservert flybillett til en drøy uke på Påskeøya i januar. Utlendingene som kommer hit skal stort sett på ekspedisjoner til Antarktis. Punta Arenas og nærliggende flyplass er beste utgangspunkt for denslags. Vi hadde planlagt en dag ekstra, men oppdaget heldigvis at bussen videre til Ushuaia bare gikk hver annen dag. Valget var å reise dagen etter eller bli her i tre netter. Det var et enkelt valg. Tirsdag morgen satte vi oss på bussen, og ankom Ushuaia 11 timer senere. Fin og variert reise. Over flate tørre sletteområder (pampas), over Magellanstredet i stiv kuling og til slutt over sørlig del av Andesfjellene til Ushuaia.
Vi er fortsatt heldige med været. Sol på hele bussturen og også her i Ushuaia. Perioder med sterk vind opp mot kuling får vi tåle. Første del av turen kjørte bussen stort sett på venstre side av veien for å ha mer å gå på i forhold til vindkastene.
Etter Punta Arenas var det deilig å komme til Ushuaia - verdens sørligste by. En spennende og levende by som ligger i en skråning mellom Andesfjellene og det sydlige Atlanterhav (Antarktis neste).  Det er vår her og kveldene er lange og lyse. Tulipaner og løvetann blomstrer og lupinene er godt i gang. Her blir det godt å slå seg til for en stund. Idag har vi vært på en språkskole og meldt oss på intensivkurs i argentinaspansk! AB på basic kurs (hvordan klare seg som turist), Svein viderekommende (konversere lokalbefolkningen om det meste av stort og smått). Vi begynner i morgen. 3 timer om dagen, privatundervisning dvs en elev pr lærer. Her nytter det ikke å lure seg unna! Blir spennende å se hvordan dette vil bli. Så langt er vi ved godt mot.
Hasta luego.

AB