No vil æ færra til Mexico


Hjem > 2008/2009: Sydamerika > Reisebrev > 23. nov. 08

23.11.08
Arequipa
Så er vi gang med spanskundervisningen.  Til nå har vi bare hatt to dager med undervisning. Å være i en klasse med kun oss to fungerer bra. Den første dagen gikk vi gjennom en test og det resulterte i at vi startet på et mer avansert nivå, på side 155 i kursheftet. Undervisningen er lagt opp ved at vi først har to timer med en lærer så en liten pause før vi har to timer til med en annen lærer. Læreren vi har de to første timene er meget dyktig og loser oss gjennom gramatikken og det spanske språks intrikate verbsystem på en enkel og forståelig måte. Vi startet med  'Preterito Imperfecto' - fortid, fordi vi allerede behersker presens og den grunnleggende gramatikken.
Den andre læreren er ingen stor pedagog og timene med ham har ikke gitt oss så veldig mye. Timene hans har gått med til å løse oppgaver fra læreboka, noe som vi egentlig kan gjøre for oss selv  'hjemme' på hotellet. Vi må gjøre noe for å få fortgang i denne delen av undervisningen. Kanskje det beste er å løse alle oppgavene selv og så få ham til å forklare ting vi ikke forstår.

Da vi i fjor var på spanskkurs i Ushuaia i Argentina måtte jeg droppe undervisningen en dag på grunn av kraftig forkjølelse. I går fikk jeg skikkelig feber og magesjau, men klarte så vidt å komme meg gjennom dagen.
A-B mener at siden jeg alltid blir syk når vi har spansk skyldes dette en hittil ukjent form for 'spanskesyke'. I dag er det lørdag, ingen undervisning og jeg er sprek som en fole igjen. Hvis jeg blir syk igjen når vi på mandag fortsetter skolegangen har hun rett. Det må være 'spanskesyken'.

En av de mest populære utfluktene fra Arequipa er en tur til Cañón del Colca. Den 100 km lange canyonen er omgitt av høye  vulkaner. Coropuna med 6613 meter er den høyeste. Selve canyonen er mellom 1000 og mer enn 3000 meter dyp, dobbelt så dyp som Grand Canyon i Arizona.
Mens vi er her planlegger vi også en tur dit og i dag har vi vært på diverse reisebyråer og forhørt oss om hvilke turer de har dit. Ikke alle byråene er like seriøse, men på turistkontoret kan man få greie på om det er kommet inn klager på byråene. Vi skal undersøke litt til før vi bestemmer oss for hva vi gjør. Det er nemlig også mulig å dra dit på egen hånd og ta dagsturer ned i canyonen.

S