No vil æ færra til Mexico


Hjem > 2007/2008: Sydamerika > 23. des. 07
23.12.2007
Siden vi ikke fikk plass på direktebussen til San Rafael ble det 12 timer i Neuquén mens vi ventet på buss videre til San Rafael. Ankom kl. 0900 og etter å ha plassert bagasjen på bussterminalen tok vi drosje inn til sentrum. Neuquén har ikke så veldig mye å by på for en turist så det ble å gå rundt i gatene, se på folkelivet og stikke innom kaféer for en øl og noen matbiter inntil vi kunne dra ut til bussterminalen utpå kvelden. Heldigvis hadde kaféene trådløst internett så vi kunne oppdatere hjemmesiden og også chatte med familien i Norge. Nettet er stort sett tregt, så det tar tid med oppdateringene. Bilder er det tyngste å få lagt inn. Vi prioriterer oppdatering av hjemmesiden framfor private mailer, da alt nettarbeid tar mye tid.
Etter 8 timer på bussen kom vi kl 05 om morgenen (temperatur 26 grader +) fram til det forgjettede land, San Rafael i Mendozaprovinsen. Vi var her for to år siden og ønsket oss tilbake. Bodde dengang på 4-stjerners hotellet Tower og syntes det var flott. Nedtur å komme tilbake dit. Hele hotellet luktet av gammel røyk. Ikke godt å legge seg i sengetøy som lukter røyk og spise frokost med røyk! Så vi flyttet etter en dag. Bor nå på Cavis Aparthotel. Sentral og rolig beliggenhet. Vi har et stort lyst rom med godt utstyrt kjøkkenavdeling. Også disponerer vi stort svømmebasseng samt oppmurte griller i den store hagen! Vi feiret flyttingen med asado (grilling av biffer og lokale pølser) i går kveld. Dette er et deilig sted å være. Men så betaler vi da også nesten 200 n.kr. pr natt for å bo her!
Etter en lang reise og to netter på bussen er det godt å komme fram. Ingen grunn til å reise herfra med det første. Tidligere var Mendoza by vår favoritt. Nå er den utkonkurert av San Rafael. S.R er mer autentisk lokal, mindre komersiell. I underkant av 100.000 innbyggere, men all aktivitet foregår stort sett langs en lang hovedgata og noen få avstikkere ut fra denne. I tillegg ligger byen midt i vindistriktet, og det er gode muligheter for sykkelturer til områdene rundt. Byen ligger på et høyfjellsplatå 700 meter over havet. I bakgrunnen kan vi se de snødekkede Andesfjell. Området er ørken, men ved hjelp av vannet fra fjellene er alle gater kledd med grønne løvtrær. Godt å ha når sola steiker som mest. Dette gjør byen grønn og vakker i motsetning til alle de støvgrå og triste byene vi har passert den siste tiden. I går fant vi en pasjonert vinhandler som bare tar inn de beste vinene området har å by på. Han hadde avisutklipp hvor vineksperter omtalte hans viner, og han var svært engasjert. Ham vil vi besøke oftere. I de vanlige butikkene koster de fleste vinene fra 5 - 20 n.kr. Dem holder vi oss unna. Det er mye god vin fra 35 kr og oppover. Fikk anbefalt en Cabernet til 35 kr (god omtale) og drakk den til biffene i går. Den var god. Nå gleder vi oss til å prøve en Malbec som har vunnet flere gullmedaljer. Pris 100 n.kr, så den bør være god! Prisnivået er lavere her enn i Patagonia. Både mat og overnatting ligger kanskje 30% lavere enn vi har vært vant til så langt på turen vår.
Vel, vi stortives og vil feire jul her, og sikkert også nyttår. 
VI ØNSKER ALLE VÅRE VENNER OG VÅRE FAMILIER EN GOD JUL OG ET RIKTIG GODT NYTT ÅR!
AB&S