No vil æ færra til Mexico


Hjem > 2007/2008: Sydamerika > 2. Jan. 2008

02.01.2008
Det har vært noen rolige dager her i San Rafael etter at vi kom hit noen dager før julaften.
ApartHotel Cavis var et godt valg. Grillen blir flittig benyttet. Kjøttet er av utmerket kvalitet, det samme er vinene. Våre tyske venner Helmut og Dagmar som vi traff i Puerto Madryn stoppet opp her noen dager og feiret jul sammen med oss. Julematen ble selvsagt grillet i hagen. Kjøtt med salat, brød og god vin til. For noen dager siden hadde vi avskjedsfest for dem. Vi kjøpte en halv geitekilling som Svein parterte og grillet. Deilig!

Julefeiringen her i Argentina ble litt spesiell. Argentinerne er katolske og vi trodde at det ved middnatt ville bli ringt med kirkeklokker for en midnattsmesse. Det som skjedde var at det i to timer rundt middnatt ble sendt opp raketter og fyrverkeri som på nyttårsaften i Norge. Og klokken 24:00 ble det skålt i champagne og alle ønsket hverandre "Feliz Navidad".

Juledagen hadde vi et forferdlig regnvær, men den siste tiden har været vært upåklagelig, 30 gr. eller mer.
I romjula tok vi en sykkeltur til landsbyen '25. Mai'. En viktig dag som også brukes flittig til å navngi gater her i Argentina. '25. Mai' ligger 25 km fra San Rafael. Fin, men slitsom tur på dårlige leiesykler. Lunch i '25. Mai' samt besøk på en olivenoljefabrikk og en vingård på tilbaketuren reddet dagen.

Nyttårsaften ble feiret på en av de finere restaurantene i byen,  4-5 retter med god vin og champagne kl. 2400. Godt vi hadde bestilt bord for hele byen var død, nesten ingen andre åpne restauranter.

Vi stortrives og blir værende her til den 10. januar. Da drar vi over Andesfjellene til Santiago i Chile og reiser dagen etter ut til Påskeøya for 10 dager. Den 22. januar tar vi småfly ut til Robinson Crusoe Island (Juan Fernandes Island) for en uke. Det blir spennende med øyturer!

Nå er kl. 20:30, det er fremdeles 35 gr. ute og vi har nettopp trukket opp en god flaske hvitvin (kr. 25) for å kjøle oss ned litt. Senere i kveld blir det en liten tapas-aften i hagen med skinke, ost, oliven, litt grønt, mer vin etc. Avacado er blitt vår yndlingsgrønnsak. De er helt solmodne, vi skreller dem med fingrene og de koster nesten ingenting. I morgen planlegges en liten grillaften med godt kjøtt og god vin.

Dagene går fort, frokost kl. 1000 og så et par timer med spansk før vi tar en tur ut for å kjøpe inn til lunsj - brød, avokado, tomater, olivenolje, salt og en flaske kaldt øl. Deilig, lett lunsj. Så er det et par timer siesta før vi igjen tar en liten økt med spansk, kjøler oss ned i bassenget og tar det helt med ro fram til middag ved 22-tiden. Lite folk ute så tidlig. Argentinerne er nattmennesker og restaurantene fylles ikke opp før ved 23-tiden.
Argentina gikk plutselig over til sommertid den 31 desember, nå står sola ikke opp før halv åtte, men går til gjengjeld ikke ned før ved 22-tiden.
Fine lange hete dager og varme kvelder.
Slik har vi det........
S og A-B