No vil æ færra til Mexico


Hjem > 2007/2008: Sydamerika > 17. nov. 2007

14-17.11.07
Bussturen til Bariloche gikk gjennom vakre fjellområder. Masse høye, snøkledde fjell. Høye snøfonner langs veien i høyden. Høyeste punkt på veien var ca 1300 meter. Spennende å se hvor ulik vegetasjonen var på Chile-siden av Andesfjellene (Stillehavet) i forhold til Argentina-siden hvor det tydeligvis er et tørrere klima.
Vi ankom Bariloche (770 m.o.h.) midt på dagen i solskinn. Hadde ikke argentinske pesos, så vi måtte ta taxi tre km til byen og til nærmeste minibank. Problem: Den ville ikke godta visakortene våre! Etter nok et forsøk, i ny bank, klarte vi å få ut 100 pesos (ca 170 N.Kr) og fikk betalt taxisjåføren (han skulle ha 20 kroner for turen og ventinga). Fant senere en ny bank som ville gi oss inntil 300 pesos i slengen. Heldigvis var det ok å ta ut mange ganger etter hverandre! Så nå er vi reddet. Litt vanskelig er det når man komme til et nytt land og ikke ha penger til betale for seg.  Men det ordner seg som oftest, det vet vi fra tidligere turer.
Det hadde visstnok vært dårlig vær og regn i Bariloche i lange tider, så vi har vært heldige. I går var det strålende vær og god temperatur. Varmt i sola, men litt kjølig i skyggen. Vi leide sykler og bega oss ut på den berømte "Circuito Chico" (den lille runden). Seks mil i nasjonalparken Nahuel Huapi langs vakre innsjøer, i dype skoger og i veldig kupert terreng. Så vi fikk naturopplevelser og trim i kombinasjon. Når vi svette og andpustne kom til toppen av en lang bratt bakke hendte det at  vi ble møtt av flott utsikt og folk som solgte kaldt drikke. Også var det alle de lange nedoverbakkene da. Kortvarige men deilige. 


I dag er fjellene dekket av tåke. Tydelig at det regner og snør der oppe. Her nede i byen blåser det kraftig og det kommer stadige regnbyger. Vi tar det pent og holder oss i byen. En tur til busstasjonen for å kjøpe billetter  må vi ta, og i morgen returnerer vi til Osorno.

AB
Ettermiddag.
Det stemte, etter hvert tyknet det til og på ettermiddagen fikk vi kraftig regnvær. Heldigvis kom det etter at vi hadde vært på busstasjonen og vært innom super'n og kjøpt mat. Nå er det deilig å sitte inne og se ut på regnværet og kose oss med en selvlaget lunsj. (Pølser, løk, hvitløk, fersk brød, ost, rødvin). Flott å bo i leilighet med kokemuligheter og fin utsikt over innsjøen og snøfjellene.
I løpet av kvelden må vi ut for en liten middag, håper været bedrer seg.

S