No vil æ færra til Mexico


Hjem > 2007/2008: Sydamerika > 14. Nov. 07

14.11.2007
Etter nesten 12  timers busstur fra Santiago ankom vi Osorno kl kvart på åtte på kvelden. Transportsystemet i Chile fungerer upåklagelig. Bussene er moderne med deilige, brede, myke liggeseter og servering av frokost og lunsj underveis. Det er som å reise på businessklasse  med fly med unntak av alkoholservering som vi måtte ordne selv. Men med en flaske god chilensk Carmenere ble lunsjen upåklagelig.
Motorveien mellom Santiago og Osorno er en del av  Pan-American Highway, med fire felt og 120 km fartsgrense. Bussene har ikke lov til å kjøre fortere enn 100 km/t og hvis farta blir høyere går det en alarm som alle kan høre og sjåføren må slakke på farta til under 100.
I Osorno tok vi inn på Residensial Ortega, bare 100 meter fra busstasjonen. Ortega brukes hovedsakelig av tilreisende chilenere, vi var de eneste turistene. Rommet var ikke noe å skryte av, men her fikk vi både trådløs internett og en enkel frokost etter en god natts søvn. For dette måtte vi ut med 14000 peso, ca. 140 norske kroner.
Halv ellve i dag går turen videre til Bariloche i Argentina.

S.