No vil æ færra til Mexico


Hjem > 2007/2008: Sydamerika > 12. Nov. 07

12.11.07
Reisen blir virkelig til underveis. I går var planen å reise med buss til Puerto Varas. I dag har vi kjøpt billetter til Osorno (byen vår venn Orlando kommer fra). Mye raskere og rimeligere utgangspunkt for å reise videre til Bariloche i Argentina. Svindyrt fra Puerto Varas, da det bare tilbys pakketurer derfra til US$170 hver vei. Rutebussen fra Osorno kun koster US$20 og er tre timer raskere. Vi går glipp av en tur med hurtigbåt over en vakker innsjø, men det er helt greit da vi var ved den for to år siden. Og snart skal vi på 4 dagers båtreise så båt blir det nok av.
Ellers har vi dratt ut av byen med buss til den lille støvete "keramikkbyen" Pomaire. Etter en time med buss ble vi satt av midt på motorveien. Ca 1/2 times fottur fram til landsbyen. Så ut som en ekte turistby med mengder av keramikkutsalg. Vi var dagens eneste turister, med unntak av en busslast med pensjonister. Etter et lokalt grillmåltid (diverse kjøtt i mengder) tok vi lokalbuss til den større byen Melipilla, Opplagt ingen by for turister. Tilbake igjen til Santiago endte vi opp på melkeruta. To timer via diverse småsteder tilbake til Santiago. Helt fint for oss som uansett var på tur ut i det blå. Og hadde som hovedmålsetting å se de snøkledde Andesfjellene fra avstand. Det var ganske disig, men vi fikk sett dem uansett.
Nå har vi proviantert mat og bedre drikke for det neste døgnet. Det blir 12 timer på bussen imorgen. Er klare for et lite lokalt måltid, og så til sengs. I morgen blir det opp kl 06 og bussen går kl 08. Nå er vi igang!!

AB