No vil æ færra til Mexico


Hjem > 2008/2009: Sydamerika > Reisebrev > 1. jan. 2009

 1. jan 2009      Arequipa

Ahora vamos a Cusco!
Etter seks intense og flotte uker i Arequipa har tiden kommet for å forlate byen.
Vi kom tilbake fra Mollendo søndag kveld. Dagen før hadde vi en flott tur til fuglereservatet ved Mehia, 15 km sør for Mollendo. I løpet av vår nesten 20 km lange fottur fikk vi med oss brusende stillehav, stille laguner og mengder med fugl samt fiskere som fisket med garn fra stranda. Vi tok "collectivo" begge veier, dvs små minibusser som har plass til inntil 20 tettpakkede passasjerer; sikkert enda flere ved behov.

Turen hjem fra Mollendo ble ikke helt som planlagt. Busselskapet på denne strekningen hadde en gammel utrangert buss. Den stoppet og ble "reparert" to ganger før den ga helt opp og ble stående i veikanten. Til slutt kom neste buss fra det samme selskapet og vi ble stuet inn i den de siste milene tilbake til Arequipa. Mange sto fortsatt igjen i veikanten, mens enkelte hadde fått plass på tidligere busser og collectivos som passerte. En god grunn til at vi alltid vil satse på det beste selskapet når vi skal reise rundt i Andes nattestider!

Tirsdag avsluttet vi vår skolegang. Det var litt vemodig å ta farvel med vår kjære lærer Fabricio. Han har ledet oss gjennom de spanske verbs irrganger med fast men kjærlig hånd, og var en utrolig dyktig og engasjert lærer. Vi har gjennomgått 14 ulike verbtider med et virvar av vridninger på det samme ordet. Heldigvis begynner vi å finne noe system i galskapen. Nå er det opp til oss å jobbe videre med å tilegne oss alt som har blitt gjennomgått.

Nyttårsaften er en stor dag i Arequipa. Fargen for nyttår er gult. "Alle" pynter seg med gult: hatter, boaer, ballonger, blomsterbuketter mm. Vi feiret i rolige former med en bedre middag på en restaunt i "utelivsgata". Der hadde vi god utsikt til livet i gata, hvor ungdommene ventet på å komme inn på discotekene. De eldre samlet seg på plazaen hvor det ved midnatt ble skutt opp store mengder uorganisert fyrverker. Mye smått som bare så vidt kom opp, men også en del store fine. De viktigste synes å være at det smeller!

Nå sitter vi pakket og klare og venter på bussen til Cusco. Den går kl 20.30 og vil forhåpentligvis komme fram i morgen tidlig kl 06. Å forlate Los Andes Bed & Breakfast er nesten som å forlate vårt annet hjem. Her har vi hatt det fint og vært omgitt av mange hyggelige folk, både blant personalet og blant gjestene. Blant gjestene har det vært spesielt fint å ha Solange og sønnen Jean Francois her. De har vært her hele tiden sammen med oss, og da blir det som litt familie i utlendigheten. Men ingenting varer evig. Hasta luego Arequipa!

AB&S