No vil æ færra til Mexico


Hjem > Mat og vin. Og øl. > Røykeriet
 26.7.13

 Klart for første røyking

 
Her er jeg i gang med å røyke min første laks på  det nye røykeriet på hytta.
Røykeriet jeg bygde er 100 % gjenbruk. Ovnen er en kassert 100 liters varmtvannstank i rustfritt stål. Røykrøret er gamle sementrør og røykhuset er laget av malmfuru som ble til overs da jeg la nytt tak på hytta. En 5 meter lang grøft ble gravd ned i bakken til røykrøret. Inne i røykhuset er det laget plass til to rister i stål (gjenbruk fra gammelt kjøleskap) og kroker i taket for ting som skal henge under røyking. På taket av røykhuset er det laget en luke som kan åpnes og lukkes etter behov. For å kontrollere temperaturen bruker jeg et ute/inne termometer. Under første røyking var det 25 gr. i luften, men røyken holdt hele tiden under 20 grader. Røykrørene som er gravd ned i bakken kjøler røyken godt.
Neste prosjekt er røykt bacon.