No vil æ færra til Mexico


Hjem > Mat og vin. Og øl. > Ølbrygging (oppdatert 4. jan. 2015)
18.1.14
Nå har jeg laget mat av alle slag og da er det på tide med litt hjemmebrygg til all denne gode maten.
I Husholdningsbog for unge Mødre i By og Bygd av Minna Wetlesen utgitt i 1907 fant jeg en fin oppskrift på ølbrygging.


Øloppskrift.jpg

Denne oppskriften skulle jeg gjerne ha prøvd, men jeg har ikke rughalm og vet heller ikke hvor varm nysist melk er.
Det er så lenge siden sist jeg melket. I stedet skal jeg nå prøve en oppskrift på IPA fra Bryggselv.no. 


IPA.jpg
22.1.14
I dag gjorde jeg det! Ølet er brygget.

21.3.14
I løpet av de to siste månedene har det blitt brygget diverse øl.
IPA, Påskeøl og nå står St.Hans-ølet til gjæring.

Øl.JPG


9.5.14 
Nå er det nytt øl på gang. Vi ble så begeistret for Nøgne Ø's Two Captains AKA HumleHelvete at dette måtte jeg bare prøve. På nettet ligger det oppskrift på dette ølet. Ingredienser ble innkjøpt og etter påskeferien ble øllet brygget.
Nå er det brygget og i går ble det tappet på flasker. Prøvesmaking om en uke.

Imens ligger det diverse øl i kjøleskapet for modning.

Beer.jpg 
Påskeølet ble litt tamt, for lite kullsyre. Det beste er St. Hansølet. Det spørs om det varer til St. Hans?


Til jul skal jeg lage et juleøl, God Jul '08, som er et bryggesett fra Nøgne Ø. Oppskriften som fulgte med var litt misvisende, så etter litt mail fram og tilbake med Nøgne Ø er det klart for brygging.

GodJul.jpg
 14.5.14
Mens jeg brygget dette ølet var det smaking av det forrige jeg laget: HumleHelvete. Nydelig humlesmak og fin kullsyre.
Midt i blinken for den som liker øl med god humlesmak. 

Humle.JPG 
Nå er ølet satt til lagring i kjelleren.

4. januar 2014
Nytt øl på gang.

Øl.jpg

Denne gang har jeg brygget øl med malt som jeg selv har røkt på røkeriet på hytta. 10% røkt malt og resten Maris Otter og Caramel/Crystal malt. Humlen er Colombus, Simcoe og Citra.
Nå skal det lagres noen uker, så får vi se hva resultatet blir.

Jeg har også en egen Facebookside om ølbrygging:  
HER