No vil æ færra til Mexico


Hjem > Mat og vin. Og øl. > Julesylte
På siste harrytur ble det kjøpt inn kjøtt av forskjellig slag. Ribbe til lettsaltet flesk, bacon, sylte og pancetta.
Svinenakke og kjøttdeig til pølser. Og en kasse lettøl til kokken og kokkepiken.

P1020297.JPG
I år skal det lages to sylter.
Dette er min oppskrift til 1.6 kg kjøtt.
4 ts grov salt
2 ts hel pepper
1 ts hel nellik
1 ts hel allehånde
Litt ingefær
Krydder og salt knuses i morter.
Ellers fremgangsmåte som man finner i kokebøkene.
P1020300.JPG
Siden jeg har fått egen Sous Vide valgte jeg i år å lage sous vide sylte. Etter at syltene var krydret og surret ble de vakumert og lagt i sous Viden på 65 grader i 20 timer.
La dem i press over natta og resultater ble over all forventning. Enn saftig og smakfull sylte.

P1020309.JPG
20 timer ved 65 grader.

P1020324.JPG
Hvordan ble den inni?

P1020325.JPG
Slik ble den.
Nå er bitene lagt i vakumposer og skal i frysa. Kanskje det blir en bit igjen til jul. Vi får se.