Nå som jeg er så godt i gang med diverse matproduksjon fikk jeg også lyst til å lage julepølser.
Etter å ha trålt nettet og sett gjennom diverse kokebøker så jeg hvor forskjellige oppskriftene på julepølse var. Det var ikke to som brukte samme krydderblanding. Noen brukte melk til å spe farsen med og noen brukte fløte. Av de råvarene og krydderiene jeg hadde til rådighet ble dette min oppskrift:
Svinenakke og svinekjøtt, ca. 2 kg.
Oksekjøtt, 250 gr.
Krydder: Malt muskat, allehånde og hvit pepper, ca. 1-1/2 ts. av hver.
Salt 15 gr. pr kg kjøtt.
1/2 l helmelk
50 gr. potetmel.
Kjøttet ble malt 4 ganger og farsen ble blandet i kjøkkenmaskinen.
Pølsene er trukket ved 80° i ca 20 minutter. Nå er de ferdig pakket og klar for fryseren.
Måtte også lage et lite førjulsmåltid med stekt julepølse, pancetta og sauerkraut. Det smakte utmerket!