No vil æ færra til Mexico


Hjem > Mat og vin. Og øl. > Hjemmelaget bacon
31.7.13
Etter at de profesjonelle aktørene på markedet er blitt avslørt når de kaller sine produkter for røykt og kun sprayer produktene med "flytende" røyk bestemte jeg meg for at dette skal jeg gjøre bedre.
For to uker siden ble min nye røykeovn ferdig på hytta. Til nå har jeg prøvd meg på røykelaks med godt resultat. Det neste er bacon. Jeg kjøpte en svineribbe på 3 kg. da jeg var i Sverige for to dager siden.
Nå har den ligget i salt i halvannet døgn og skal vannes litt ut. Stekte en prøvebit som var litt for salt. 
Dette blir mitt første forsøk på røkt bacon.
Her er stykkene klare til utvanning.

Ferdig saltet.JPG
Etter utvanningen skal kjøttet tørkes ca. et døgn før jeg tar det med på hytta for røyking.
2.8.13
For å sjekke hvor salt kjøttet ble ettet litt utvanning stekte jeg en prøvebit. Det ble så godt at et av stykkene er blitt skåret opp og lagt i fryseren for senere bruk til stekt flesk etc.
Lettsaltet.JPG


5.8.13
Og her er flesket ferdig røkt og klar til å puttes i fryseren.


Ferdigrøkt, pakket og klar til å legges i fryseren

30.9.13
Ny runde med hjemmelaget bacon er på gang. Den er ferdig saltet og i morgen drar vi på hytta hvor alt skal røykes.