No vil æ færra til Mexico


Hjem > Mat og vin. Og øl. > Panchetta
Hjemmelaget pancetta.
(30.9.13)
Lettsaltet flesk er godt, hjemmelaget røkt bacon er også godt, men det som er enda bedre, er hjemmelaget pancetta.
På nettet finnes flere oppskrifter. Jeg har ut fra det jeg fant laget min egen oppskrift.
2 stk. sideflesk, hver på litt over ett kg.
Det ene stykket ble laget med salt, sukker og urter fra hagen. Rosmarin, timian, oregano, gressløk og løpstikke.
Det andre stykket med salt, sukker, pepper, ingefær, chili. Og en god del knust hvitløk på begge stykkene.



P1020281.JPG
Klar til krydring og marinering



P1020282.JPG
Nå skal de stå 3 - 4 døgn og godgjøre seg i krydder og urter.

P1020328.JPG
Etter 4 døgn ble stykkene skylt  og lagt i kaldt vann i to timer for å få jevnere salting. 
Deretter ble de surret godt opp og skal henges ut.


P1020331.JPG
I dag er det ca. 10 grader ute og pancettaen er hengt ut til tørking og modning. Her skal de henge en ukes tid eller mer.
Nå er det bare å vente og se.


Pancetta.JPG
Denne har fått en uke på seg og skal pakkes og legges i fryseren.

Panc.JPG
Dette skal fryses. Litt er allerede testet i en fløtesaus med hjemmelaget pasta. Nydelig!

Pancetta ferdigpakket.JPG

En er vakumpakket og ligger i kjøleskapet inntil videre.