No vil æ færra til Mexico


Hjem > India 2012 > 7-10 desember Delhi

Flyturen til Delhi med Qatar Airlines gikk problemfritt. På grunn av deportasjon av ulovlige innvandrere fra Oslo var flyet en time forsinket ved ankomst Doha.  Denne forsinkelsen resulterte i at vi fikk liten tid til neste fly. Vi ble derfor guidet hurtig fram til utgangen hvor det bare var å gå rett ombord i flyet til Delhi. Vanligvis sover vi på flyet, tidsforskjell, mellomlanding og nesten kontinuerlig matservering gjorde dette vanskelig. Vi var derfor ganske trøtte da vi ankom Delhi. På flyplassen ble vi møtt av bil og sjåfør fra hotellet vårt. Det var godt å være passasjer og slippe å forholde oss til den vanvittige trafikken. Etter en drøy halvtime ankom vi Bajaj Homestay som ligger i en vakker gammel bygning med masse utsmykinger, takterrasse og 10 rom. Vi har slått oss til på Ganesha, rommet som er oppkalt etter elefantguden. Det er en hyggelig og svært sjarmerende liten plass hvor vi trives godt. Det skal dog sies at det er fullt mulig å få mist like gode rom til halv pris på hotellene rundt her. Men da får man ikke sjarmen og store mengder av det lille ekstra.

Etter et par timer med dyp søvn kastet vi oss ut i New Delhis fantastiske verden. Metrosystemet fungerer utmerket, og vi kjøpte hvert vårt Smartkort. Da slipper vi å stå i kø hver gang vi skal ha billett. Det er samme system som i Oslo, men her kontrolleres billett både ved påstigning og avstigning. I tillegg er det full securitysjekk før du får ta Metroen. Gjennomlysning av bagasje samt detektor på kroppen. En kø for kvinner og en kø for menn. Køene kan fort bli et par hundre meter lange! Dette sier også noe om hvor mye folk det er når vi kommer ned på perrogen og inne i toget. Sild i tønne er bare forbokstaven. Det må brukes skohorn for å få inn de 10 siste i hver vogn. Vi skal aldri mer klage over at det er trangt på t-banen i Oslo! Det er så trangt at en lommetyv uten problemer kunne fjerne Sveins kamera fra lommen hans, dessverre. Vi hadde heldigvis bare tatt noen få bilder med kameraet før det ble stjålet på turens andre dag. Nå gjelder det å passe godt på "storkameraet"!
Vår første Metro-tur gikk til Connaught Place som består av fire enorme sirkelrunde gater med ditto byginger. Et eldorado for shoppere, men vi fant selvfølgelig ikke noe som passet for oss. Men mye folk, det fant vi.

Da vi beveget over til Old Delhi fant vi raskt ut at mye folk er et relativt begrep, selv i Delhi. Å bevege seg rundt der var nesten like trangt som å være på t-banen. Og alle skal ha vår oppmerksomhet for å kjøre oss til ulike steder. Tiggere har vi også møtt, men foreløpig færre enn det vi er vant til fra Karl Johan. Vi endte opp i en sykkeltaxi for å bevege oss 1 km, og det var et godt valg. Bare det å slippe å gå over gata alene kan være en lettelse. Men vi begynner å forstå systemet etter hvert. Både venstrekjøringen og hvordan alle kjører selv om det er rødt lys har trolig en viss fornuft, uten at vi vet hvilken. Det sies at for å kjøre bil i India treger du tre ting: "Good horn, good break and good luck!"

Etter to dager på egen hånd bestemte vi oss for å forsøke bil med sjåfør. På den måten ble vi guidet rundt fra den ene attraksjonen til den andre. Med den myldrende trafikken selv på en søndag var det begrenset hva vi fikk sett på åtte timer. Men vi fikk da blant annet med oss den enorme  Jama Masjid moskéen med plass til 25.000, den vakre Humayun's Tomb og Bahaienes Lotus Tempel. Flotte steder som vi er glade for å ha besøkt. Vi vet ikke hvorfor så mange mennesker søkte Lotustempelet, men hele den timen vi brukte der gikk vi i kø. Vi klarte også å få lagt inn et stopp ved den sjarmerende Lodi-parken. Parken var full av folk som inntok sin søndagspicnic der. Og som de ivrige Geocacherer vi er klarte vi å finne vår første indiske Geocache i denne parken.

Vi må nok innrømme at vi har blitt litt hektet på privat bil og sjåfør. Så vi har også tatt en firetimers biltur bare for å få dekket litt av Geocachebehovet. Som alltid bringer dette oss rundt til spennende steder utenfor turistløypa. Haus Kaz er et område som ikke engang er omtalt i Lonely Planet. Men for et område! Stort område med spennende gamle ruiner rundt en stor innsjø i en fredelig park. Det meste av tiden på turen ble brukt der og vi kommer gjerne tilbake.

I morgen begynner et nytt eventyr. Da reiser vi på 18 dagers rundreise i Rajastan. Selvsagt med egen bil og sjåfør :) Vi gleder oss veldig!