No vil æ færra til Mexico


Hjem > 2006/2007: Finnmark > Reisebrev 10 januar 2007

Her kommer en liten rapport fra de utskremte i høye nord.
Vi holder ut og står han av som det heter her oppe.

Etter romjulsstormen har vi hatt mye flott vær. Lite vind, litt kuldegrader og lett skydekke. Perfekt både til spaserturer og for å få god sikt når vi kjører til butikken.

Igår gikk vi tur opp på fjellet. Startet bak huset, i 50 cm snø, så det var tungt å gå rett opp gjennom småskogen. Men flott utsikt da vi kom opp! Tråkket oss opp den verste bratta dagen før, så i går var det nesten som å gå i trapper første delen av turen. Vi gikk inn til et vann oppe på fjellet, Storvannet. Der slo vi oss til med bål. Flott der oppe, men sur vind og godt å komme inn igjen!

Idag er det skikkelig ruskevær. Null grader, sterk vind og snø/sludd. Ganske ekkelt å gå tur i motvind i slikt vær, men desto bedre å komme i hus igjen! Så vi stakk innom Odd og Mary innerst i fjorden. De vartet opp med masse småkaker, og resten fikk vi med oss hjem. Heldig for oss, nå som småkakene fra Aud i Trondheim er spist opp! Odd og Mary reiser til Grand Canari imorgen, for 3 måneder. De sier de først og fremst reiser for å treffe folk og ha noen å prate med. Også for å slippe stillongsen. Vi ønsker dem god tur, mens vi holder stand her oppe.

Dagene går uten de store begivenhetene, men de går utrolig fort! Igår var Svein ned på kaia og fisket 6 små sei til lunch. De gikk rett i panna med hode og hale, og smakte deilig på brødskiva.

Nå som det begynner å bli lysere (ikke særlig lyst i dag men....) har vi tenkt oss på biltur i fylket. Planen er å kjøre til Havøysund utenfor Hammerfest, ta hurtigruta derfra rundt Nordkapp til Berlevåg og så evt via Vadsø eller Kirkenes før vi kjører over vidda og Karasjok/Kautokeino tilbake igjen. Men det krever litt ok vær, noe vi ikke har i dag. Det er en del fjelloverganger som fort blir sperret i uvær. Og jeg vet ikke hvor sjøsterk jeg er rundt Nordkapp i storm heller. Vi hadde tenkt å starte imorgen, men nå blir det utsatt noen dager mens vi ser an været. Slik er det her oppe. Vi må ta det som det kommer. Og fint er det.
Legger ved noen ferske bilder for å gi en ide om livet her oppe.