No vil æ færra til Mexico


Hjem > Europa 2012 > Rapport fra Tyskland
Tyskland  2. -13. mai 2012
 
Fergeturen fra Oslo til Kiel var fløyelsmyk. Blikkstille hav og en bedre middag i solnedgangen. Vi våknet friske og opplagte onsdag morgen.
Dette er vår første bilferie i Europa. Vårt første stopp var Mühlhausen i Thüringen, tidligere DDR. Vi var spente på hvilke veier  bilens  kvinnelige GPS-guide ville velge for å bringe oss dit. De første timene lot vi henne bestemme, noe som resulterte i en del utradisjonelle valg. Istedenfor å kjøre motorveien forbi Hamburg guidet hun oss gjennom diverse drabantbyer og 30km-soner. Resultat: sult og en hamburger på Burger King i Hamburg før vi dro videre. Etter hvert tok hun oss også gjennom små landsbyer hvor veien var så smal at det var vanskelig å runde hushjørnene. Da tok Svein styringen og fant fram sin private PC og GPS. På den la han opp en rute som førte oss raskere fram til Brauhaus zum Löven, hotellet hvor vi hadde bestilt rom. Stedet var ikke bare et hotell, men også et lite bryggeri. Ølet ble brygget i hotellets spisesal, og vi fikk både omvisning og mye godt øl å drikke. En fin start på ferien vår.
 
3. mai satte vi kursen mot Schwetzingen like sør for Heidelberg. Schwetzingen er mest kjent for sin asparges og for sin flotte slottshage. For oss er den mest kjent som den byen hvor våre venner Helmut og Dagmar bor. Vi ble tatt imot med åpne armer. I løpet av de 7 dagene vi var der ble vi bespist og bedrukket med områdets spesialiteter både i mat- og vinveien. De hadde tatt seg fri for å ta seg av oss, og på dagtid ble vi guidet rundt i Schwetzingen og omegn.
 
9. mai, neste vennebesøk.
I 2005 gjorde Svein sin store sjøreise, 2 måneder med Hurtigruten fra Hammerfest (verdens nordligste by) til Ushuaia i Argentina (verdens sørligste by). Store deler av turen reiste han sammen med Herr Fuchs, som han ble godt kjent med. Horst, som han heter, bor sammen med sin kone Traude i Ettlingen i Schwarzwald. Det passet bra å dra innom og hilse på dem siden vi skulle den veien videre sørover. Vi ble tatt hjertelig imot og gjensynsgleden var stor etter 7 år. De visste ikke hva godt de kunne gjøre for oss, og vi ble der i to døgn. Selvfølgelig måtte også de vise oss sitt lokale område, bl.a. Baden Baden og Freudenstadt.
 
11. – 13. mai Obereschach og Schwarzwald
På vei mot nye eventyr kjørte vi Schwarzwalder Hochstrasse som er en høyfjellsvei/panoramavei gjennom en svært kupert del av Schwarzwald. Mot øst er det tett skog og mot vest er det utsikt over Rhinen mot Alsace i Frankrike. Skogen er ikke helt som de norske skoger. Det er aldri langt mellom landsbyer og landbruksområder, selv midt i ”svarte skauen”. Planen vår var å overnatte i Villingen, men etter å ha sett på et par mindre bra overnattingssteder bestemte vi oss for å dra ut på landet. 5 km fra byen fant vi den lille byen Obereschach med det hyggelige lille Gasthaus Sonne. Vi slo oss til i tre netter og tok daglige utflukter derfra. Bl.a dro vi til Titisee med turistbyen Neustadt. Vi var blitt anbefalt dette stedet, men det var altfor turistifisert for oss, og innsjøen Titisee var bare et lite tjern i norsk målestokk. For å tilfredsstille turisten i oss tok vi en rundtur med båt på sjøen. I sakte fart tok det 25 minutter å kjøre rundt hele ”innsjøen”.

14. mai – Auf Wiedersehen Deutschland. Alsace neste.