No vil æ færra til Mexico


Hjem > Europa 2012 > Alsace
14.5 – 17.5
Alsace
 
Avstandene er korte i dette området, så det tok ikke mange timene å kjøre fra Schwarzwald i Tyskland til Alsace i Frankrike.
 
Vi har lenge drømt om å besøke Alsace. Etter en Alsace-vinsmaking i Oslo i april fikk vi enda mer lyst til å besøke dette flotte vinområdet. Vi slo oss til i den lille byen Riquewihr, midt i hjertet av Alsace. Byen er en godt bevart middelalderby og har berømte vinmarker på alle kanter. Blant mange andre holder vinprodusentene Doppf & Irion og Gentil  Hugel til her. På hvert hjørne kan smake og kjøpe deilige hvite viner. Det kan man forresten også i alle andre byer og landsbyer i området.
 
Øverst i byen fant vi et hyggelig lite ”chambre” med utsikt over vinmarkene. Soverom samt en kjøkkenavdeling så vi kunne holde vinene kalde! Innehaverne hadde både utleie av rom og produksjon av vin. Produksjonen foregikk i husets kjeller, og vi ble invitert på smaking av ulike viner. Han produserer små kvanta men kvaliteten er slett ikke dårlig. Vi slo oss til her i tre netter, og tok daglige utflukter i området. Vi besøkte bl.a. Zellenberg, Hunawhir, Ribeauvillé og Bergheim. Takket være vår nye hobby Geocaching fikk vi også en flott naturopplevelse langs en liten  innsjø og elv i nærheten av Ingersheim.  I løpet av ca 4 km fant vi 8 av 9 utlagte cacher (gjemte skatter). Og selvsagt førte hobbyen oss også til andre spennende plasser. Alle stedene vi besøkte er små og alle har sin egen sjarme. Stort sett var de også preget av kaldt vær og hyppige regnbyger. Så lenge vi alltid hadde fleece på, paraplyen klar og en kafé i nærheten gikk det bra.
 
17. mai må feires selv når man er i utlendighet. Vi startet dagen med en tur til Haut-Koenigsbourg, en praktfull og imponerende borg drøyt 700 moh med flott utsikt over hele området. Vel tilbake i leiligheten vår ble det sen lunsj med champagne og gåselever før vinsmaking både i byen og hos vårt vertskap. Om kvelden var vi klar for en 7-retters middag på byens gourmetrestaurant, Jean-Luc Brendel. De hadde Michelin-anbefaling  og høy kvalitet.Vi var enige om at dette var en utmerket  måte å feire 17. mai på!