No vil æ færra til Mexico


Hjem > Colombia 2011 > Reisebrev nr. 1 - Bogotá
Lørdag 5. november.
Flyturen Oslo- Frankfurt - Bogotá gikk uten problemer. Vi landet i Bogotá kl. 19.35 lokal tid, 100% i rute. Etter 20 timer på reise og med 6 timers tidsforskjell var det godt å komme fram til Hotel Casa Deco i den gamle bydelen Candelaria.
Søndag 6. november.
Tidlig i seng og tidlig opp. Etter en deilig frokost spaserte vi ned til Carrera 7  som på søndager stenges for all biltrafikk . Gata var fylt med syklister, joggere og fotgjengere.  "Hele" byen er på tur og det er salgsboder med mat og drikke på hvert hjørne. Og sykkelreparatører! Samt salg av alskens rusk og rask. Og underholdning så klart. Min favoritt er marsvinveddeløp ! 

Marsvin.JPG

Det hele går ut på å vedde på hvilken boks marsvinet går inn i. Tipper du riktig vinner du noen pesos.
Tid for lunsj: Også her har de parilla og asado (BBQ), våre favoritter fra Argentina og Uruguay. Litt enklere i Colombia. Men det har sin sjarm, og stemningen er god, særlig når det er levende musikk til med harpe, gitar og romantiske sanger.


Harpe.JPG

lunsj.JPG
  

Mandag 7. november
I går sto vi opp kl 07 med frokost kl 08. I dag klarte vi å drøye en time lenger. Jetlag og tidsforskjell begynner å gå seg til. Ny tur ned mot Carrera 7, hvor vi oppdaget at det var søndagsstemning i byen i dag også. Carreraen var stengt og syklister og fotgjengere var på plass. På mitt beste spansk spurte jeg en lokal sjarmør hvorfor gata var stengt for trafikk på en mandag. Han forklarte at de feiret Dia de Todos los Santos (Allehelgensdag). Vi koste oss blant de lokale og spaserte helt bort til Parque Nacional. En stor flott  park med yrende folkeliv, mat- og drikke-boder, organisert aerobic for dem som ønsket og oppvisning av Capoeira (brasiliansk kampsport).
Etter lunsj (parillada i dag igjen) ble det nok et gjensyn med vår colombianske favoritt, maleren Fernando Botero. Han er kjent for sine runde, frodige, fragerike og uttrykksfulle bilder. I Sevilla har vi sett hans bilder fra den grusomme krigen i Colombia. Nå ble vi presentert for hans mer kjente og stort sett glade bilder. Jeg vet ikke om noen andre kunstnere som presenterer så mye varme og humor, smerte og lidelse gjennom sine ulike bilder. 
Besøk på Boteromuseet i Bogotá er et must når man er i Colombia.

                                               
Dansende par

 
Mona Lisa

Pablo Escobar